top of page
Search
  • Writer's pictureMartina Kaderková

Náš TROUBLE GANG bourá bariéry v kladenských firmách

Pro kladenské zaměstnavatele jsme opět v březnu testovali vhodnost pracovního prostředí pro zaměstnance s hendikepem.



V březnu jsme dostali příležitost společně s Trouble Gangem zhodnotit pracovní zázemí kladenské firmy na "kostičky" očima lidí s hendikepem. Díky společnosti ISS Facility jsme nahlédli také do fungování facility firmy. "Průzkum Trouble Gangu ve firmě nám dává základní stavební plochu na které můžeme vystavět spolupráci s firmou," říká koordinátorka týmu Trouble Gangu Šárka Hudečková.


Jak to celé probíhá?


Zaměstnavatel nás osloví s žádostí o otestování vhodnosti pracovního prostředí pro osoby se zdravotním postižením. Náš TROUBLE GANG se dostaví do firmy, na místo výkonu práce. Čtyřčlenný tým složený z lidí s rozličnými druhy hendikepu společně s koordinátorkou Šárkou zmapujeme a projde celou trasu, kterou musí zaměstnanec projít.


Začínají u parkoviště nebo zastávky hromadné dopravy, prohlédnou kantýnu, sociální zázemí a dojdou až na místo výkonu práce. Nahlédnou do všech prostor, do kterých bude nový zaměstnanec potřebovat chodit. Každý člen TROUBLE GANGU si vyzkouší druh práce, na kterou firma hledá nového pracovníka a z pozice svého hendikepu vyhodnotí pracoviště. Doporučí, zda a za jakých podmínek by pro něj bylo či nebylo nabízené místo vhodné.




174 views0 comments
bottom of page