top of page
Search
  • Writer's pictureMartina Kaderková

Troublegang získal cenu "Inovace v sociálních službách".

Máme obrovskou radost! Náš Troublegang byl mezi osmi vítěznými projekty 1. ročníku soutěže “Inovace v sociálních službách”. Konkrétně zvítězil v kategorii marketing a PR.


Důstojná práce umožňuje lidem s hendikepem najít své místo ve společnosti, vrací jim sebevědomí. Dává jim svobodu, nezávislost a smysl života. Hledání práce je ale náročná disciplína pro kohokoliv, natož pak pro člověka se zdravotním omezením.


Přitom mnoho zaměstnavatelů se potýká s nedostatkem pracovní síly. Raději zaplatí odvod do státního rozpočtu nebo nakoupí náhradní plnění od firem na chráněném trhu práce. (Tuto cestu volí 73 % zaměstnavatelů).


Co je důvodem? "Strach z nutnosti práci přizpůsobovat, strach, že nenajdou vhodné zaměstnance a také strach z neznámého. Česká společnost stále nemá s lidmi s hendikepem mnoho přímých zkušeností,” hodnotí Kateřina Broža, která stála u zrodu projektu.


Inovační služba s názvem Troublegang nabízí řešení. Bourá u zaměstnavatelů všechny tři pojmenované strachy. Ukazuje, že za minimálních změn je možné dosáhnout dobrého výsledku a dát příležitost někomu, kdo neměl v životě jednoduchou cestu.


Troublegang má za sebou více než 20 hodnocení u zaměstnavatelů, převážně v Praze a Středočeském kraji. Výsledkem je 30 zaměstnaných lidí s hendikepem, kteří by jinak byli bez práce. Uspěl např. ve společnostech Zátiší Group, MONETA Money Bank, ale třeba i v masokombinátu RS Maso.


OZP, kterého jsme na práci v masokombinátu doporučili, zde pracuje již třetím rokem. Jmenuje se Jaroslav a on i zaměstnavatel jsou spokojení. Z takových nových začátků (a dobrých konců) máme dvojnásobnou radost.





31 views0 comments
bottom of page