top of page
Search

Projekt O KROK a Troublegang jsme představili Úřadu práce ČR

Podle výzkumu realizovaného ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR v 5/2021 asi 50 % potenciálních zaměstnavatelů odpovědělo, že nemá dostatek informací o zaměstnávání osob se zdravotním postižením a 70 % zaměstnavatelů se vyjádřilo, že kdyby někomu takovému chtěli dát práci, obrátili by se na úřad práce. A protože cílem našeho projektu O KROK je vyšší zaměstnanost lidí s hendikepem, bylo logické spojit se s Úřadem práce ČR.


Pro jeho pracovníky jsme připravili speciální workshopy. Prvního workshopu se zúčastnili zástupci asi 10 úřadů práce z různých regionů. Vedoucí projektu Kateřina Broža jim představila projekt O KROK a prostor dostal i náš Troublegang.

Troublegang na workshopu představila Michaela Karásková, a tak právě na ni měli pracovníci úřadů práce spoustu praktických dotazů. Zajímali se např. o to, jak testování Troublegangu na místě probíhá nebo jaká je reakce a motivace zaměstnavatelů dát práci právě lidem s hendikepem.


Pracovníci úřadů práce se na workshopu také dozvěděli, že v rámci projektu O KROK nabízíme i umístění větší skupiny lidí s hendikepem, a to formou tzv. sociální franšízy. Nejen soukromé firmy, ale i úřady nebo jiné instituce si mohou zřídit např. bistro, s jejichž provozem máme bohaté zkušenosti nebo můžeme zprostředkovat práci skupinám lidí s hendikepem na administrativní činnosti nebo do zákaznických center/call center.


16 views0 comments
bottom of page